7 години пандиз за фен №1 на Бойко Борисов

7 години в затвора ще лежи най-големият фен на Бойко Борисов в Източните Родопи. Окръжните магистрати в Хасково дадоха ефективна присъда на кърджалиеца Тургай Юсеин за трафик на 34 кг и 9 грама хероин. Той бе един от тримата подсъдими, хванати да прекарват дрога за 2 824 310 лв. от Турция през България за Западна Европа.
Тургай стана известен с автомобила си, на чийто капак бе поставил лика на Бойко Борисов. „Харесвам го и цялата къща дори ще си облепя с Бойко”, бе казал тогава пред медиите Тургай.
„Аз съм жертва”, заяви пред 24rodopi.com живеещият в кърджалийското село Рани лист Тургай. Той ще обжалва присъдата.
Както първи през юни 2012 година 24rodopi.com писа, Тургай се появи в Кърджали с тунингован в стил „ГЕРБ” личен автомобил. Той доби национална популярност преди 2 години, като залепи на капака на автомобила си „Фолксваген Голф” фолио с плакат на ГЕРБ. Ликовете на тогавашния премиер Бойко Борисов и вицето Цветан Цветанов бяха премахнати от капака след като ГЕРБ загуби властта след последните парламентарни избори. Синът на Тургай беше кандидат за селски кмет от ГЕРБ, но не можа да спечели вота.
Другите осъдени са асеновградчанинът Фикрет Какасул-Фичето и временно пребиваващия у нас турски гражданин Хюсеф Актула.
Последният получи най-голямата присъда по делото – 11 г. решетки и 100 000 лв. глоба. 9 години и 100 000 бона санкция отнесе Какасул. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред апелативните магистрати в Пловдив.
Снимки: Блиц и 24rodopi.com
hard admin

*

Top