7 медала и „Арда Бокс” е на върха! Златната Хафизе – новата господарка на ринга

Тимът на „Арда Бокс” завърши на първо място в отборното класиране на Държавния шампионат, който се проведе в Кърджали. Момичетата на треньора Стоян Узунов завоюваха един златен, три сребърни и три бронзови медали.
Безкомпромисната Хафизе Осман се превърна в пълен господар на ринга в категория до 48 килограма. Шестата в света смаза конкурентката си от Ямбол на финала, като съдията бе принуден да спре мача в средата на втория рунд. Кърджалийката прати своята опонентка в два нокдауна, а още в началото на втория рунд момичето от Ямбол бе просната на ринга в „Арпезос”. Поради силните удари на Хафизе дори се наложи на треньора на ямболийката на няколко пъти да й оправя шлема на главата. С добрата си игра боксьорката на „Арда” заслужено грабна златния медал. „Доволна съм, не ми бе изобщо трудно”, заяви веднага след срещата Хафизе.
Найме Фаик, Ралица Христова и Николета Чолакова спечелиха сребро, докато с бронз завършиха надпреварата Севилай Ахмед, Мелисса Христова и Кристина Делчева.
Припомняме, че 80 боксьорки от цялата страна дойдоха в Кърджали за двубоите за Купа „България” и първия кръг на Държавното лично-отборно първенство за жени и девойки.
 
hard admin

*

Top