7 месеца Митко прегръщал трупа на майка си! Не можел да си прости, че тя умряла самотна – той бил на лечение в Психиатрията

60-годишният Митко е бил в Психиатрията, когато майка му починала сама в апартамента в блок 35 в кърджалийския квартал „Възрожденци”. Той не могъл да си прости, че майка му е умряла без той да може да й помогне и затова оставил трупа, завит в одеяла, около 7 месеца в спалнята. Когато полицаите разбили вратата на единия от двата апартамента на семейството, заварили Митко, лежащ до трупа на майка си.
Това разкриха за 24rodopi.com запознати с акцията на полицията в Блока на ужасите.
Както първи 24rodopi.com писа вчера, брат и сестра са живели около 7 месеца в една стая с трупа на майка си. Мумифицираното тяло на 83-годишната Цвета Петкова е открито от полицията в апартамент 113 на бл. 35 в панелния кв. “Възрожденци” след като съседи подали сигнал за нетърпима воня във входа.
Още в края на миналата година от местния пощенски клон питали Митко защо майка му не идва за пенсията, а той отговарял „Майка ми умря”. Никой не обръщал внимание на думите на инженера, който бил излязъл от психиатричната болница след месец и половина лечение.
„Полицаите дойдоха час след като се обадихме. Наложи се да разбият вратата, защото братът отказваше да отключи. Изнесоха Цвета в малък черен вързоп. Нищо не беше останало от нея. Казаха, че е тежала не повече от 15 килограма “, разказа пред наш репортер съседка..
Полицаите се натъкнали на ужасяваща гледка. В апартамента били 60-годишния Митко и малко по-младата от него Златка. На спалнята завит в няколко одяла лежал трупът на на майка им. Братът и сестрата веднага били прибрани в местния психиатричен диспансер за лечение.
“В семейството са с психични отклонения. Имат 2 апартамента във входа, но от година се събраха да живеят в една стая”, твърди съседката.
Митко по образование бил инженер, а сестра му – акушерка. Преди 20-ина години и двамата се разболели. Златка имала сериозни проблеми и с очите, инвалидизирана била с решение от ТЕЛК. По-възрастните жители на блока твърдят, че причина за това станал покойния им баща Стамо, който ги тормозел и биел непрекъснато.
Водещата фигура във семейството бил Митко, който просел пари и носел храна. От социалния патронаж преди време предложили да им носят храна, но като разбрала, че ще трябва да отделят по 80 лева месечно Златка се отказала. Тя се държала лошо с майка си, а Митко на моменти ставал агресивен. Не понасял турци, помаци и цигани и открито ги обиждал, разказват съседите. Налитал дори на деца от блока. След подадена жалба два месеца преди нова година Митко най-сетне бил въдворен за лечение в специализираното заведение в Кърджали.
“През последните няколко месеца Митко се превърна в жив скелет. Отслабна драстично, ходеше нагоре-надолу само по долно бельо, което беше цялото в засъхнали фекалии. Изпражнения имаше и по краката му. Излизаше и лягаше на плочките пред входа, обяснявайки, че се препича на слънце”, не спират да обясняват съседите. Част от тях твърдят, че излизайки от Психиатрията Митко е настанил сестра си Златка в другия апартамент, собственост на фамилията защото не спирала да тормози майка им. Това се случило малко преди Нова година. Предполагат, че точно тогава е починала баба Цвета.

hard admin

*

Top