7 нови улици и квартал в Момчилград получиха имена от Общинския съвет

7 нови улици и новоизграждащ се квартал да получат имена реши на свое заседание днес Общинският съвет в Момчилград. Обособеният нов жилищен район в двора на Многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев”, където се изгражда център за настаняване от семеен тип по спечелен проект на община Момчилград, ще се именува на квартал „Здраве”. В близките години там ще бъдат изградени жилищни сгради. Улиците към новия квартал ще носят имената „Лайка” и „Детелина”.
Други 4 улици вече са изградени и разпоредителният орган на Момчилград прие решение за именуването им. Новоизградената улица от ул.  „Гюмюрджинска” към новата сграда на СОДУ ще се казва „Вяра”. На „Слънце” е именувана новоизградената улица от ул. „Стефан Караджа до ул. „Маказа”. Улицата пред новоизградените гаражи в кв. „11″ ще носи името „Гаражна”. Съществуващата улица зад магазин „Палас” пък получава името „Еделвайс”.
„През последните години в Момчилград бяха изградени няколко нови улици, съответно в квартал „11″, към новата сграда на духовното училище и зад блоковете по ул. „Георги Бенковски”. Предстои ни да изградим нов жилищен район в двора на болницата. По тези улици община Момчилград извърши продажба на парцели за жилищни нужди, за които е необходимо да бъдат дадени адреси на собствениците и живущите след изграждането им”, обясни кметът Акиф Акиф.
Секретарят на общината Джейлан Сюлейман посочи, че живущите на тези улици са със стари адресни регистрации. „За да не ги натоварваме с излишни разходи, ще ги уведомим с писма след изтичане на срока на личните им карти да посочат новите си адреси”, посочи Джейлан Сюлейман.
hard admin

*

Top