70 бебета са родени до Бабин ден в Кърджалийско, все по-често родопчанките раждат след 30-ата година

70 са новородените от началото на годината в Кърджалийско, като 50 от тях са дошли на бял свят в АГО на МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски” – Кърджали.
Двудневната Цветелина бе изкъпана по случай Бабинден в областната болница, а ритуалното поливане извърши майката Ася Атанасова.
Както първи 24rodopi.com писа, първото бебе на област Кърджали за 2014-та е момиче, майката е от село Черешица. Интересното е, че в последния ден на 2013-та в кърджалийската болница са родени 4 деца, като три от тях са дошли на бял свят в рамките на около час и половина.
Тенденцията в Кърджали е на увеличаване възрастта на първескините на 30-32 години, а причината е извеждането като приоритет на кариерата, уточни още д-р Дзивков.
В Кърджалийско през 2013-та са родени 1098 бебета, от тях в родилното отделение в областната болница са проплакали 825 деца, което е с  5 по-малко от  2012 г.
Бабин ден отбелязаха във всички болници в Източните Родопи. Интересното е, че по-голямата част от персонала в ардинското родилно отделение е от смолянското село Баните. В Момчилград пък често идват да раждат майки от Златоград.
На снимката: 213 бебета се родиха в Момчилград през 2013-та. На бебе №1 Пламена кметът Акиф Акиф подари проходилка. Първо на бял свят в Момчилград през 2014-та в Момчилград дойде момченцето Арас 
hard admin

*

Top