72-ма във водата, 2 камили – на брега!? И пак Антон извади кръста (обзор)

24-годишният Антон Чолаков извади кръста на Богоявление от водите на Водното огледало в Кърджали. Студентът в Националната спортна академия пожела здраве на всички и посвети успеха си на своята майка, която има имен ден на празника. Кърджалиецът е успял общо четири пъти да извади кръста на Йордановден.
За поредна година енорийският свещеник отец Петър не измени на себе си и отново изненада кърджалийци.
Както вече 24rodopi.com писа, шествието от храм „Свети Георги” до водите на Арда бе водено от две камили. Двугърбите животни се превърнаха в истинска атракция за десетките дошли да наблюдават обичая за Богоявление. Животните, родени в Киргизстан, са били наети от столичния цирк „Колозеум” специално за церемонията в Кърджали.
72 младежи се хвърлиха във водите на Водното огледало, за да вадят кръста. Нетърпеливите смелчаци се обърнаха към отец Петър с думите:”Аре, попеее, откога чакаме!”.
„Трябва да си отвориш банкова сметка. За четвърти път вадиш кръста на Богоявление и всеки път печелиш по 100 лева от кмета на града”, заяви отец Петър на Антон Чолаков. Всички, престрашили се да скочат във водите на Арда, получиха по 20 лева от свещеника.
В церемонията взеха участие областният управител Бисер Николов, зам.-кметът на Кърджали Иван Велев, народният представител Милко Багдасаров.
hard admin

*

Top