79-годишна със сърдечна криза обикаля 2 ч. с такси по лекари

Как баба Джемиле се върна от оня свят

 

79-годишната Джемиле Реджеб получи сърдечна криза, тръгна с такси да дири медицинска помощ и едва след двучасово обикаляне и прехвърляне от лекар на лекар, стигна до болницата в Момчилград.

Живеещата сама в село Хаджийско жена имала силни болки в гръдния кош. Дошъл в селото гостенин с такси откликнал на молбата за помощ и я закарал до близкото село Фотиново, където има Спешен център.

„Там й казаха, че екипът от Спешното е на адрес, а джипито д-р Валентинова не може да я прегледа, защото личният лекар на бабата имал кабинет в Кирково. Нямаше как да я оставя и потеглихме за Кирково.

Д-р Енчева я прегледа и веднага насочи към районната болница в Момчилград”, разказа пред наш репортер водачът на таксиметровата кола.

На бабата не е отпусната линейка и тя поема с такси по третия етап от премеждието си – от Кирково до Момчилград. Там веднага е насочена към кардиолог, който установява сърдечната криза и Джемиле Реджеб е настанена за лечение в болницата.

Докато пътувала между Хаджийско, Фотиново, Кирково и Момчилград възрастната жена на три пъти изстенала „Този път си отивам” и давала указания на шофьора на кое от децата си, които са в Турция, какво да предаде.

 

 В новия брой на “Родопи войс”:

Все повече села остават без доктори

Кметове дават пари, храна

и подслон на джипита, те бягат

hard admin

*

Top