8 години затвор за Генча и 35 000 лева глоба, пренасял 30 кг екстази

За придобиване и разпространение на високорисково наркотично вещество – екстази,  24-годишният Г. С. М. – Генча, е осъден от Окръжния съд в Кърджали на 8 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим и глоба в размер на 35 000 лева.
Мъжът е признат за виновен за това, че на 6 ноември 2014г. в Кърджали е придобил и държал с цел разпространение синтетичната дрога. Разкритото количество от нея е 29,514 килограма, на обща стойност 700 000 лева.
Както вече 24rodopi.com писа, тя бе намерена при специализирана полицейска операция в багажника на лек автомобил на паркинг в Кърджали. Дрогата бе укрита в кашони под  ламинатни дъски.
Първоначално бе обявено, че в колата на Генча е имало амфетамини на стойност 915 420 лева, но на цени на съдебни експерти. Ако 30-те кг хапчета бяха продадени, можеше приходите да достигнат и над 1 500 000 лева. Цената на грам, съобразно качеството, достига до 50-60 лева.
Между 15 и 30 лева върви „на улицата” в Източните Родопи грам амфетамин, който не е с особено добро качество. По-чист и качествен продукт може да достигне до 100 и над 100 лева, посочват местни дилъри. Потребители с подобни финансови възможности на пазара на дребно в региона обаче са рядкост, твърдят запознати. Според тях огромната пратка, спипана в Кърджали, е била предназначена за Гърция. Най-вероятно тя е трябвало да бъде разпределена и да премине през пунктовете „Маказа” и „Златоград”.
Подсъдимият е осъден да заплати и разходи по делото, в размер на близо 1 800 лв. Решението на Окръжен съд – Кърджали подлежи на обжалване пред по-горна инстанция.
24rodopi.com
Кой е Генча – четете по-късно само в 24rodopi.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap