80 000 лева за „Мост има, култура – не“!?

Кърджалийци искат ревизия на европейския проект за 450 000 лева

 

Дейци на културата от Кърджали искат ревизия на мегапроект, който софийска група реализира в града край Арда и по който ще бъдат усвоени 450 000 лева.

„Знаете ли кое беше най-скъпото мероприятие за празниците на Кърджали?! Така нар. Фестивал на уикенда. Възлиза на 80 000 лева. А бяха ли похарчени и 8 000 лева, според вас? Тези въпроси ги задаваме на вас, ще ги зададем и на прокуратурата и икономическа полиция”, заявиха в редакцията на „24х7 Родопи” кърджалийци, които работят в различни институции.

Те визират празника на Новия мост, където в събота се проведоха игри, изложби и т.н.

„За 80 000 лева най-големите звезди на България щяха да дойдат и да пеят в Кърджали и градът да се прочуе и да събере десетки хиляди на моста. Неслучайно хората минаваха по моста и казваха „Мост има, култура – не”.

Уикенд фестивалът бе последното четвърто за тази година събитие от серията прояви в рамките на проекта “Мостът – кръстопът на култури”. Организатор на инициативата е софийският консорциум “Медия кълчър бридж”, в който участват пиар агенция  на перилни препарати, софийски вестник и други.

При първата проявата на софиянци в Кърджали пак имаше реакция, че са използвали местни певци и танцьори, а не им е платено. При втората поява на столичани обаче, местните изпълнители получиха хонорари.

hard admin

*

Top