85% от българите подкрепят протестите

protest-ievestni-licbostiОбстановката у нас е хипердинамична. Навсякъде има активизация на хората. Това коментира пред bTV социологът Боряна Димитрова.

Както и през февруари, така и сега на улицата виждаме активните граждани, които са засегнати. Повече са тези, които можем да наречем мълчаливо мнозинство. Нека кажем, че подкрепата на протестите е в рамките на 85%, заяви тя.

По думите й в София хората протестират основно срещу правителството, докато недоволството по места е срещу областните управители.

75% от протестите по места са срещу областните управители, а 52-3% – срещу правителството, добави Димитрова.

Според нея три факта доказват, че нещата не може да се разминат без избори.

“Първо, в парламента попаднаха партии на гласувалите, които са 50% от имащите право на вот. Така близо 1/4 от гласуващите останаха непредставени. Второ, непредставените не искат такова статукво, а в същото време виждаме един силно поляризиран парламент. Трето, действията, които наблюдаваме, потъпкват основни правила в парламента. В тези избори се забеляза и това мнозинство, което някой точно определи като “вътрешна имиграция”. Става въпрос за хората, които не намериха своята партия. Тези неща в много голяма степен ще ускорят процесите у нас”, завърши социологът.

Информация: actualno.com
hard admin

*

Top