940 ученици от 5 области ще решават задачи на турнир в Кърджали

За тринадесети пореден път Регионален инспекторат по образованието-Кърджали, Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” и Съюз на математиците в България – секция Кърджали организират Областен математически турнир. Състезанието е под патронажа на Областния управител Бисер Николов, а председател на организационния комитет-кметът на община Кърджали-инж. Хасан Азис. Турнирът ще се проведе в събота, 23 ноември.

За участие в турнира са дали заявка над 940 ученици от всички общини на област Кърджали, както и от различни училища на София, Смолян, Пловдив, Хасково и Димитровград. Състезанието е за ученици от 3 до 12 клас и ще се проведе в ГПЧЕ „Христо Ботев” за учениците от 3 до 11 клас и в СОУ „Отец Паисий”- за учениците от 12 клас.
Темата за всеки клас се състои от тест с 6 въпроса с избираем отговор и една задача за стандартно решаване. Тя ще бъде изготвена от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН. Жури на турнира са проф. Рахнев- декан ха ФМИ на ПУ, доц. д-р Пенка Рангелова – преподавател катедра „Обучение по математика, информатика и ИТ” на ФМИ на ПУ. На участниците от 12 клас, набрали съответен брой точки, се признава отлична оценка за прием в четирите специалности на ФМИ към ПУ „Паисий Хилендарски”, ПУ – филиал „Л. Каравелов” гр. Кърджали, ТУ Габрово.        
 
 

—————————————————————–
ПАРФЮМ Burberry Body EDP 60мл за жени ПРОМО ЦЕНА 30лв

hard admin

*

Top