CNN отрази протестите

pravitelstvo-protest5Българите настояват за промяна, гражданите искат да изметат досегашните политици, се казва в репортаж на CNN за протестите в България, излъчен на 23 юни.

Скандирания „Оставка“ огласят столицата и останалите градове в България. Вече повече от седмица стотици българи са навън всяка вечер. Те настояват кабинетът да подаде оставка и да се проведат нови парламентарни избори, разказва журналистът Ралица Василева в репортажа си от българската столица.

Призивът за промяна се разпространява из социалните мрежи. Българите вече си имат специален хаш таг – #ДАНСwithme, с който призовават към мирен протест, разказва журналистът и уточнява, че абревиатурата на службата за национална сигурност (ДАНС) звучи като dance (танцувам) на английски.

“Демонстрациите в страната започнаха, след като правителството, на власт едва от три седмици, избра за шеф на ДАНС противоречив медиен магнат.

Назначението бе оттеглено а новият премиер се извини. За много българи обаче изборът на 32-годишния Пеевски, което не бе предшествано от необходимия дебат, показа, че новото правителство се намира в лапите на бизнес интереси. И тези граждани искат да изметат досегашните политици”, отбелязва Василева.

В репортажа се прави паралел между протестите в България и съседна Турция, както и в Бразилия – една малка искра запали огъня; управляващите предлагат компромисни решения, но народът иска повече, коментира журналистът и припомня, че предишният кабинет на България подаде оставка, след като протестите в страната преминаха в размирици.

Настоящото правителство отказва да се оттегли с мотива, че това ще доведе до по-голяма дестабилизация на страната. Но хаш тагът #ДАНСwithme продължава да набира скорост.

<object id="ep" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0" bgcolor="#000000" height="309" width="545"><param name="allowfullscreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><param name="wmode" value="transparent"><param name="src" value="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_embed_2x_container.swf?site=cnn&amp;profile=desktop&amp;context=embedwww&amp;videoId=international/2013/06/23/dans-with-me.cnn&amp;contentId=international/2013/06/23/dans-with-me.cnn"><embed id="ep" type="application/x-shockwave-flash" src="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_embed_2x_container.swf?site=cnn&amp;profile=desktop&amp;context=embedwww&amp;videoId=international/2013/06/23/dans-with-me.cnn&amp;contentId=international/2013/06/23/dans-with-me.cnn" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" wmode="transparent" bgcolor="#000000" height="308" width="545"></object>
hard admin

*

Top