Абидин Хаджимехмед: През 2020 година очакваме още по-голяма активност от бизнеса в Крумовград

Заместник кметът на община Крумовград Абидин Хаджимехмед определя стартът на Фонда за микро, малък и среден бизнес като успешен: На специална церемония инж. Илия Гърков, вицепрезидент на “Дънди Прешъс Металс” и изпълнителен директор за България, и Абидин Хаджимехмед връчиха на шестте фирми с одобрени проекти сертификат и плакет. 

Проектите са получили грантово финансиране на обща стойност 368 492 лв. и гарантирани банкови кредити в размер на 375 492 лв. Чуйте в звуковия файл коментара на заместник кмета на община Крумовград Абидин Хаджимехмед:

Абидин Хаджимехмед: Община Крумовград е партньор във Фонда. Банката като партньор, “Смарт А” като консултант и Управителният съвет като краен стадий в целия процес, сме убудени, че тези проекти имат бъдеще.

Те ще отговарят на изискването за устойчивост минимум 5 години. Целта е създаване на работни места. Една част от одобрените проекти са в сферата на производствената дейност, което предполага добър анализ от страна на предприемачите, за да имат готовност да реализират своята продукция и да имат пазари извън община Крумовград.

Останалата част от проектите е в сферата на услугите. Тези услуги ще бъдат за гражданите на общината, разбира се, и ще създадат нови работни мести, т.е. ще бъдат от полза за хората, за техния комфорт, надеждност и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link