Ако канабисът в Качулка беше достигнал улицата – печалбата щеше да е 5 240 000 лева!

Над 5 200 000 лева е би могла да бъде печалбата от наркоплантацията, която бе разкрита в Качулка, ако изсушената дрога бъде разпродадена на дребно на улицата.

Припомняме, че най-голямата плантация за канабис в историята на Областната дирекция на МВР бе разкрита в крумовградското село на 8 септември. В зеленчукова градина, стопанисвана от 66-годишният А.А., бяха открити 86 стръка с височина от 2,40 до 2,70 метра. Общото количество зелена листна маса бе 950 килограма. В жилището на мъжа полицаите откриха и приблизително 12 килограма сухи съцветия от наркотичното растение.

66-годишният плантатор е бил откаран в Спешна помощ заради внезапно влошилото му се здравословно състояние. Заради високо кръвно лекарите не са позволили той да бъде задържан в ареста, обяви наблюдаващият прокурор Петя Чотрова. „Мъжът живее със съпругата си и 7-годишното им дете. А.А. е привлечен като обвиняем за притежание и отглеждане на наркотични вещества. Поради напредналата му възраст и влошено здраве, спрямо него е наложена гаранция в размер на 6000 лева, чийто размер може да бъде обжалван в срок от 7 дни”, посочи Чотрова.

„Това е най-голямото количество задържан канабис в историята на Областната дирекция на МВР”, заяви шефът на полицията старши комисар Венцислав Момчилов. По думите му, от задържаните близо тон растения ще се получат около 250 килограма суха листна маса, готова за разпространение.

20 лева е цената на грам марихуана в региона. Ако задържаните количества бяха достигнали до пазара на дребно в областта, печалбата от канабиса би се оценила на 5 240 000 лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *