„Арда“ (Кърджали) триумфира в детския турнир на АБФ в Момчилград (снимки)

Отборът на ФК Арда 1924 (Кърджали) спечели първото място във футболния турнир за деца до 13 години в Момчилград, след като се наложи със 7:5 след дузпи (4:4 в редовното време) над домакините от Родопи (Момчилград) в спора за Купата на АБФ. Осем тима от набор-2004 участваха в двудневната надпревара на градския стадион в Момчилград, организирана от Асоциацията на българските футболисти, Областния съвет на БФС-Кърджали и генералния спонсор “Кока-Кола”. През първия ден на турнира тимът от Кърджали разгроми с 15:0 Юнак (Ардино), а след това на полуфинала децата на ФК Арда 1925 се наложиха с 5:1 и над връстниците си от Златоград. В малкия финал за третото място ФК Златоград разби с 5:0 съперниците си от Кинекс (Кърджали). Петото място в крайното класиране зае тимът на Левски 2005 (Крумовград), следван от Граничар (Кирково), Юнак (Ардино) и Родопски сокол (Кърджали).

Осемте участващи отбора бяха зарадвани с пълна футболна екипировка и куп топки по време на церемонията по награждаването на призьорите в турнира. Носителите на деветте индивидуални приза получиха спортни сакове, осигурени от генералния спонсор “Coca-Cola”, който 17-а поредна година подпомага националната програма “Децата и футболът”. Индивидуалните и отборните награди бяха раздадени от кмета на Община Момчилград Сунай Хасан, от заместник-кмета Севдалин Огнянов, председателя на Зоналния съвет на БФС-Кърджали Тургай Али и генералния секретар на Асоциацията на българските футболисти (АБФ) Георги Бойчев. Той връчи принос за изключителен принос към националната програма “Децата и футболът” и организирането на турнира на президента на ФК Родопи (Момчилград) Альоша Синабов.
Както вече 24rodopi.com писа, един от индивидуалните призове бе спечелен за първи път през 2016 г. от представителка на нежния пол в лицето на Ива Смайлатска от ФК Златоград, която бе единодушно избрана за вратар №1 на турнира в Момчилград.
Носители на индивидуалните призове станаха: 
Най-добър вратар: Ива Смайлатска (ФК Златоград);
Най-добър защитник: Тодор Петров (ФК Кинекс-Кърджали);
Най-добър халф: Денис Кехайов (ФК Златоград);
Най-добър нападател: Венцислав Караузов (ФК Арда 1924-Кърджали);
Голмайстор на турнира: Радослав Стоянов (ФК Арда 1924-Кърджали) с 9 попадения;
Най-добър състезател на турнира: Джанер Гюнер (ФК Родопи-Момчилград);
Най-техничен футболист: Тодор Терзиев (ФК Родопи-Момчилград);
Най-полезен играч: Кенан Ибрахим (ФК Арда 1924-Кърджали);
Най-добър треньор: Петър Бумбаров (ФК Арда 1924-Кърджали);
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *