Баба Марта дойде и при самодейците от Крумовград

По повод Деня на любителското творчество – 1 март, Общинска администрация и  НЧ „Христо Ботев 1914” – Крумовград  организират днес среща на различни поколения самодейци.

За пореден път  кметът на общината Себихан Мехмед отдава нужното внимание на хората, които продължават дълголетната българска духовна традиция и представят общината на редица конкурси в страната и далеч зад нейните предели.

С песни, танци и много талант самородните таланти ще сътворят  една жива пъстроцветна мартеница. Баба Марта ще завърже на всички мартенички за здраве и късмет..

На импровизирана сцена  в  стола на СУ ”В.Левски” ще пеят и танцуват самодейците с вечно млад дух от групите „Млади сърца” при Пенсионерското дружество, „Пей сърце” към градското читалище, от вокалната група на Съюза на слепите, от фолклорните групи към читалищата в с.Аврен, Черничево и М.Девесил, от ансамбъл „Изворче”, от  тракийското дружество, от  група „Демет” към дружеството за турска култура и изкуство, танцьорите от клубовете по танци „Китка”, „Ритмика” и „Жарава”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap