Базар под надслов „Произведено в Крумовград“ – срок на записване до…

Празникът „Среща на крумовградчани от близо и далеч“ ще се проведе на 18, 19 и 20 юли, съобщиха от Общинската администрация.

Наред с културната програма, Общината Крумовград организира и изложба – базар под надслов „Произведено в Крумовград“.

Основните цели са обогатяване на културния живот в община Крумовград;

издирване, изучаване, опазване и популяризиране на фолклорното наследство и предоставяне на възможност на участниците и гостите на град Крумовград да се запознаят с бита и традициите на местното население; предоставяне на възможност за изява на хората на изкуството и занаятите да участват със своите произведения;

насърчаване на екологично чистото производство на храни, плодове и зеленчуци в Родопите и създаване на условия за тяхната реализация, обмен на добри практики в производството на екологично чисти храни.

„Каним местните производители и хората на изкуството и занаятите за участие в базара, където да изложат, рекламират и продават продукцията и творбите си.

Базарът ще бъде разположен на площада в Крумовград на 19 юли година от 9 часа.

Крайният срок за заявяване за участие в изложението „Произведено в Крумовград“ е до 10 юли на e_mail: minkrum@abv.bg или на телефони: 0885638306 /К. Тюрдиева – директор на дирекция „Образование и социални дейности“/ или 0882259992 /К. Гинева – ст. специалист „Култура и обредни дейности“/“, посочиха от Общината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *