Барабанен марш даде начало на честването на 143-та годишнина от Освобождението на България от османско иго в Крумовград

С шествие до паметниците на Руския войн и на капитан Петко войвода, водено от група барабанчици от фанфарния оркестър на ЦПЛР-ОДК, премина честването на националния празник на България 3 март в Крумовград.

Десетки венци и цветя в знак на признателност към героизма и себеотрицанието на войните освободители, опълченците и знайни и незнайни герои бяха поднесени от институции и граждани.

Приветствие към гражданите, които се присъединиха към шествието, спазвайки противоепидемичните мерки в условията на пандемия, отправи кметът на общината Себихан Мехмед. Тя се обърна с призив към младите хора, дошли на празника:

„Млади приятели, вярвайте, че сме успявали тогава, когато сме били не само свободни, но и обединени в името на национален идеал. Такъв идеал е Освобождението… Важно е да успяваме и днес. Да застанем зад онези национални и местни каузи, които ни обединяват. И ни показват, че проблемите, които ни разделят са по-малки и преходни от големите ни цели. Нека бъдем единни, достойни наследници на миналото и горди предшественици на идните поколения!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *