Бивш депутат от Меджлиса: Хората на Гюлен се чувстват комфортно в България

Вестникът на FETO в България „Заман” си сменя името на „Седмичен обзор”. Преструктурирането на организацията ще се наблюдава внимателно

Хората на Фетхуллах Гюлен, които бягат от Турция в посока Западна Европа, се придвижват особено комфортно в България, твърди бившият депутат в Меджлиса от управляващата Партия на справедливостта и развитието Рифат Саид, цитиран от турски медии.
Центърът за Балкански стратегически изследвания, който се оглавява от Саид, получавал информация от България за преструктуриране на организацията на Гюлен FETO. Той посочва, че някои от 8-те задържани в Гърция турски пилоти, които участвали в опита за преврат, имали за цел да минат в България и да продължат за Западна Европа. Това щяло да стане, ако Атина на екстрадира групата в Турция.
Вестникът на Гюлен в България „Заман” пък си сменял името на „Седмичен обзор”. Според Центъра за Балкански стратегии, по този начин се правел опит да се отклони вниманието от институциите и фирмите, които наливат средства в изданието.
24rodopi.com
На снимката: Ердоган и Рифат Саид, снимката е направена по време на посещението на турския държавен глава в Кърджали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *