Бойко Борисов инспектира пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград

Премиерът припомни, че са отпуснати пари и за свлачище в района

Бойко Борисов инспектира и пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград докато пътуваше за откриването на златния рудник „Ада тепе“. 

Премиерът попита за джамия на пътя, за която стана ясно, че се възстановява. 

Според областния управител на Кърджали Никола Чанев от двете вероизповедания се възприема добре, че всички получават държавни заплати.  „Преди заплатите на ходжите са били доста по-малки. С отпуснатите пари сега спокойно могат да живеят, а не да работят на няколко места“, разкри Чанев.

„Парите са отпуснати от българската държава, а не от турската“, напомни Борисов.  “Районният мюфтия Бейхам Мехмед е изключително доволен, че за тях се грижи българската държава, а не чужда”, каза още областният управител на Кърджали.

„В село Карамфил пътят е ремонтиран със средства от републиканския бюджет. Пътят беше в ужасно състояние. Един голям проблем беше решен”, коментира Чанев.  Борисов припомни, че са отпуснати пари и за свлачище в района.“Влади, тук е България, не само на жълтите павета“, обърна се премиерът към министъра на финансите Владислав Горанов.  „Крумовград има и нова автогара“, заяви Никола Чанев на влизане в града.  “Виждам, че има паркчета, базари. Стадионът също добре е станал”, допълни Борисов и поздрави граждани.  „В крайна сметка когато има работа и развитие, няма етническо разделение и хората са усмихнати“, коментира Бойко Борисов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *