Бронзов медал за „Пъстра китка“ от Крумовград от „Евро фолк 2019”

Танцовият състав към СУ «Васил Левски» представиха красотата на българския фолклор

От 27 юни – 7 юли 2019 в Несебър, курортен комплекс Слънчев бряг, Свети Влас и Поморие се провежда европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2019”. Журито използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF.

Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Европейския шампионат по фолклор „Евро фолк 2019”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.

Основна задача на организаторите е даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в Европейския телевизионен ефир.

За първа година в шампионата участва и танцовият състав „Пъстра китка” към СУ ”Васил Левски” в Крумовград с ръководител Йорданка Мамирева. Той е създаден през октомври 2013 година по проект „Мултиклуб Една земя една сцена“ като ателие. Крумовградските танцьори участваха на три сцени – в Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас в надпревара с 15 състава в тяхната възрастова група. Изпълниха три танца -„Джиновско”, „Стамена” и „Тракийска младост” и спечелиха бронзов медал.

Дните, през които се състезаваха танцьорите, се превърнаха в празник на интернационалното културно многообразие. Те намериха и нови приятели, обединени от една кауза – магията на фолклора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link