Българската федерация по художествена гимнастика на гости на Дънди

Българската федерация по художествена гимнастика нагости на Дънди Прешъс Металс

Днес момичетата от ансамбъл – жени (капитанът Симона Дянкова, Елена Бинева, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс), индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, както и треньорът на национален отбор индивидуално Силвия Стойнева бяха на гости на компанията Дънди Прешъс Металс в Челопеч по покана на изпълнителния директор на компанията г-н Илия Гърков.
Дънди Прешъс Металс е един от основните спонсори, които подпомагат дейността на БФХГ, както и оказват неоценима помощ при организацията на домакинството на Световното първенство по художествена гимнастика в София, както и домакинствата ни на кръговете от Световните купи по художествена гимнастика.
Денят започна с пътуване до Челопеч и още с пристигането им в мината, момичетата бяха посрещнати изключително гостоприемно от домакините.
Мерките за сигурност още с влизането направиха огромно впечатление за всички – съвременни технологии и иновации – гимнастичките от националния отбор получиха специални пропуски за влизане, необходимото за всички в мината предпазно облекло, без което никой няма право да влиза в галериите, специален инструктаж по безопасност и чак тогава бяха допуснати да разгледат мината.
Разходката в галериите запозна момичетата с трудната миньорска работа, а те по-късно разказаха как протича един техен тренировъчен ден в залата.
Момичетата подариха на своите домакини топка с автографи, а получиха като подарък специално направени сувенири – златни миньорски каски с надпис Dundee.
Момичетата видяха какво представлява къс от руда със златна нишка и после посетиха и Обогатителната фабрика, където става същинската преработка на рудата.


През цялото време домакините от Дънди Прешъс Металс в лицето на изпълнителния директор г-н Илия Гърков, както и всички, които бяха на смяна се отнесоха изключително любезно и отговаряха на въпросите на момичетата, накрая имаше подготвен малък обяд и посещението приключи с обещанието да има още такива срещи.
Така този ден се оказа по-различен за отбора и това им помогна да разнообразят ежедневието на тренировките с нови впечатления и нови запознанства.

Фото Анна Недкова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link