Ванеса от Крумовград е втора на националното състезание „Кangaroo Global Linguistics 2020“

Ученици от СУ „Васил Левски” в Крумовград взеха участие в Националния кръг на състезанието по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България „Кangaroo Global Linguistics 2020“.

Ученичката Ванеса Кайрякова от 9е клас, с ръководител г-жа Шенай Хасан, се класира на призовото второ място в страната на ниво В1.

Отлични резултати показаха и другите ученици: Мелих Мюмюн и Александра Бобова от 6а клас, Александър Каменов от 6в клас, Калоян Каров от 8е клас и Дениз Смаил от 11а клас. Участниците демонстрираха отлични знания и умения по английски език и представиха достойно своето училище и учителите си – г-жа Цветелина Антонова, г-н Христо Михайлов и г-н Милен Манолов.

Те се състезаваха заедно с ученици от цялата страна, като работиха върху тестови задачи с избираем отговор и създаване на текст по зададена тема.

Награждаването на учениците – победители в Националното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, както и на подготвилите ги учители, се провежда по традиция по време на Деня на Кеймбридж.

Това е 14-ото поред издание на най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас и в Югоизточна Европа. Тази година, поради извънредната ситуация, Денят на Кеймбридж се проведе виртуално и победителите в състезанието ще бъдат наградени в излъчилите ги училища.

Ръководството на СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград поздравява всички участници в състезанието и техните ръководители за постигнатите високи резултати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *