Венци за героите и парична награда за единствения жив ветеран в Крумовград

Деца и възрастни в Крумовград се поклониха и поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред паметната плоча на загиналия на фронта в Унгария крумовградчанин подпоручик Емил Колев Харалампиев.

Тържеството продължи пред паметника на загиналите през 1913 г. в двора на бившето военно поделение, където с едноминутно мълчание и полагане на венци и цветя бе почетена паметта на героите, загинали за свободата на Родината. Поздрав от името на кмета на общината поднесе  зам.-кметът Неждие Акиф: „Днес обръщаме поглед към миналото, за да извлечем поуки за бъдещите свои дела и да посрещаме общите предизвикателства на времето. Нека почетем паметта на героите и си пожелаем мирно небе и щастливо бъдеще“. Приветствено слово към присъстващите отправи и Александър Дибеков – председател на ОбС на БАС. По идея на антифашисткия съюз бе направена фотоизложба „Безсмъртният крумовградски полк“.

Дни преди празничния 9 май, кметът на общината Себихан Мехмед награди с парична награда единственият жив ветеран от войната в  община Крумовград – Юсеин Мемиш от с. Малък Девесил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap