Вижте имената на новите селски кметове, които ще бъдат избрани на 5 юни – неделя! В Токачка ще има битка ДПС-ГЕРБ

В 5 села ще има частични кметски избори утре, на предварителния вот в Горско Дюлево е постигнат резултат 23:23

Частични кметски избори ще се проведат в пет кърджалийски села на 5 юни. Кмет на момчилградското село Ауста ще бъде Неджиб Гюлюстан Халил, а на Горско Дюлево – Сезгин Халил Ахмед. И двамата са кандидати на ДПС. Интересно за отбелязване е, че на предварителни избори в Горско Дюлево се явиха двама кандидати, като спечелиха по 23 гласа. До балотаж обаче не се стигна и в селото има само един кандидат.
В село Невестино, община Кърджали, кмет ще стане Севгюл Хасан Мюмюн, а в Срединка – Селятин Сейдахмед Ахмед.
Битка ще има в Токачка, община Крумовград, където ДПС издига Мохамед Мустафа Имам, а ГЕРБ – Кадир Мустафа Ахмед.
Както вече 24rodopi.com писа, в четири от кметствата до повторно гласуване се стигна след решения на Общинските избирателни комисии за предсрочно прекратяване правомощията на избраните през октомври 2015 г. лица за това, че не са прекратили в срок търговската си дейност. По тази причина ще има нов избор в кметства Невестино и Срединка в община Кърджали, също и в момчилградските села Ауста и Горско Дюлево.
Припомняме, че в кметство Токачка в община Крумовград до повторно гласуване за кмет се стигна поради смърт на избрания кмет на редовните местни избори през 2015 г.
За четири от кметствата има регистриран само по един кандидат, сочат данните на общинските избирателни комисии. Всички регистрирани кандидати са издигнати от ДПС. Единствено за крумовградското кметство Токачка, до изтичане на крайния срок – 10 май, са регистрирани двама кандидати. Те са от ДПС и ГЕРБ.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *