Вижте какво става на ГКПП „Маказа“: Не е заради гангстeрската война в Слънчев бряг, просто българинът знае къде е по-хубавото море! (снимки)

„От половин час сме на опашката, а пунктът още не се вижда”, коментират пред 24rodopi.com туристи от различни области на Южна България, които днес са тръгнали на почивка в Гърция. Часът в 9.00. Очакванията са за близо 2 часа чакане.

За сравнение – пътуването от Кърджали до граничния пункт отнема между 27 и 20 минути, ако се спазват правилата – малко повече.
Масово българите ще почиват тази година в Гърция, посочват всички на позиции в двете колони. На същото мнение са и граничните служители, които за това лято имат навес и ще работи при поносими в жегата условия.
На е заради гангстерската война в Слънчев бряг, просто знаем къде е по-чистото море и по-хубавите плажове. Това е другата констатация на чакащите.
Оформят се групички, които обсъждат най-различни теми в рамките на 3-4 минути, докато колите се придвижат с още някой метър. „Ей сега четох в сайта, че ако гардовете на ресторантьора не са гръмнали Митьо Очите, мъртъв щял да бъде самият той“, пояснява мъж от пловдивска кола. „Да се гърмят, да си разчистват терени и да си ядат бетона в Слънчев бряг“, отсича хасковлия. Добавката му ще я спестим. Жена му се опитва да се включи, но малко момиченце я дърпа за ръка: „Мамо, имам пиш!“.

„Ха сега, де,  До химическата тоалетна има 200 метра. Ела да слезем до дерето“, гласи решението на майката.
Младежи си правят селфи. По-смелите двойки се целуват.
Мъжка компания коментира снощния мач от старта на Европейското първенство по футбол. След силното представяне на румънците, макар и със загуба от французите, тази година на опашката в подстъпите към ГКПП „Маказа“ туристите от северната ни съседка не ни дразнят толкова много, казва кърджалиец. Едва ли така ще мисли след десетина дни, когато масово румънци ще тръгнат на юг през „Маказа“. Чакат да свърши учебната година.
А дотогава в събота и неделя преминаването през граничния пункт ще трае между 45 и 90 минути в натоварените часове.
Чакането на ГКПП „Маказа“  – терен за политици, социолози и т. н. Четете репортаж – по-късно само в  24rodopi.com.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *