Вижте какво става на пътя за Маказа! Цели румънски фамилии пътуват за Гърция, надминаха турските гастарбайтери – движат се по 10 коли в колона

Лятната ваканция за учениците в Румъния започна и първи го усетиха… в Кърджалийско и туристите от Южна България, които днес чакаха близо 2 часа, за да влязат в Гърция през ГКПП „Маказа”.
„Гледал съм през годините как турските гастарбайтери се движат вкупом, по 5-6 коли, и не можем да ги изпревариш. Днес румънците подобриха рекорда – точно 10 коли с румънска регистрация се движеха заедно. До Подкова ги настигнах и до пункта не успях да изпреваря нито една от колите. Цели румънски фамилии пътуват на юг”, разказваше в подстъпите на ГКПП „Маказа” водач на пловдивска кола.
Припомняме, че областният управител на Кърджали Илия Илиев обяви, че прогресиращо се увеличава трафикът на „Маказа” със затоплянето на времето. Той посочи, че само за двадесет дни от юни през него са преминали над 40 000 автомобила и повече от 140 000 души, част от които от трети страни, извън ЕС.
Само през май пунктът е бил предпочетен от близо 200 000 български и чужди граждани, а отчетеният трафик надхвърля 60 000 автомобила. Илиев посочи също, че ГКПП “Маказа – Нимфея” е предпочитан маршрут и по натовареност за лекотоварния трафик е на второ място в страната, след ГКПП – Кулата.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *