Вижте как Ердоган взе последните цигари на външния ни министър! Митов „даде автограф“ и обеща: Край на тютюнопушенето!

По време на срещата на върха на НАТО във Варшава турският президент Реджеп Тайип Ердоган убедил българския министър на външните работи Даниел Митов да откаже цигарите, пише вестник “Сабах”.
Ердоган е известен като твърд противник на тютюнопушенето, и отбелязва, че той е пренесъл своята кампания и в чужбина.
В събота турският президент разговарял с унгарския премиер Виктор Орбан в кулоарите на срещата на върха на НАТО. Когато отивал към мястото, където се провеждало заседанието на Комисията НАТО Украйна, той забелязал Даниел Митов с цигара в помещението за пушачи.
Въпреки натоварения си график, Ердоган убедил Митов да откаже вредния навик, съобщава турското издание. След това турският президент не пропуснал своята “запазена марка” – той взел кутията с цигари на българския външен министър, след като Митов се подписал на нея с обещание да спре да пуши.
Според слуховете Ердоган не понася тютюневия дим, отбелязва “Сабах”. Той е известен с това, че се опитва да убеди пушачите, с които разговаря, да спрат цигарите.
Известна като една от страните, където тютюнопушенето е най-разпространено, Турция забрани вредния навик на обществените места, в самолетите и автобусите през 1997 г., припомня “Дейли Сабах”. През 2008 г. страната въведе аналогична забрана за всички закрити пространства, откритите зони в държавните институции и транспорта, припомня БТА.
Над 80 процента от цената на цигарите в Турция се пада на акцизите – много по-висок дял в сравнение с повечето от останалите държави в света. Рекламирането на тютюневи изделия и показването им в медии е забранено.
24rodopi.com
Снимка: Komplohaber

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap