Връчиха тържествено дипломите на абсолвентите от филиала на Минно-геоложкия университет в Кърджали

Днес тържествено в Бизнесинкубатора бяха връчени дипломите на 46 абсолвенти от випуск 2016 г. от Филиала на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” в Кърджали,  завършили бакалавърска степен. Първи  дипломите си получиха отличниците Десислава Хаджиева, Христо Кирков и Ташко Беловски. Тримата  бяха наградени с почетния знак на Минно-геоложкия университет за постигнати високи резултати в обучението.

Благодарим на  всички преподаватели от филиала и университета, тези, които са ни дали най-големия тласък да станем знаещи и можещи инженери, съвестни и отговорни хора. Скъпи преподаватели, благодарим ви за това, че ни предадохте любовта към науката, научихте ни да се борим за това, което искаме. Благодарим, че ни направихте конкурентоспособни специалисти, можещи и искащи да се развиват млади хора. Винаги ще помним това, което направихте за нас, каза в приветствието си от името на абсолвентите Христо Кирков.

Към настоящия момент във филиала се обучават над 250 студенти, основно от регионите Кърджали, Стара Загора, Смолян и Хасково. Завършилите могат да продължат образованието си в магистърски програми в Минно-геоложки геоложкия университет и в други висши училища с инженерна насоченост. Пожелавам на всички абсолвенти здраве, професионални успехи и много хъс в работата. На добър час, изтъкна в словото си директорът на филиала проф. д-р Димитър Анастасов.

Заместник-областният управител Румен Младенов прочете поздравителен адрес от името на областния управител Илия Илиев.  Приемете моите пожелания за здраве, оптимизъм, младежки устрем и възходящо кариерно развитие. Бъдете амбициозни и предприемчиви и взискателни към себе си и обществото. Не забравяйте, че науката е двигател на напредък и без нея сме обречени на духовна слепота, се подчертава в него.

Гости на  тържеството бяха ръководители, синдикалисти  и представители на предприятия от минната промишленост.

Абсолвентите, които получиха дипломите, са от специалностите  „Управление на ресурси и производствени системи”, „Обогатяване и рециклиране на суровини”, „Автоматика, информационна и управленска техника”, „Разработване на полезни изкопаеми” и „Компютърни технологии в инженерната дейност”.

Текст и снимки:Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap