Върнахме на Гърция 11 иракчани, задържани в района на Маказа (снимка)

Задържаните край Маказа 11 иракчани са предадени на гръцките власти, съобщиха от Гранична полиция-Смолян.
Както първи 24rodopi.com писа, на 30 юли в зоната за отговорност на ГПУ – Момчилград е проведена специализирана полицейска операция, при която са задържани 11 мигранти.
Граничните полицаи спрели за проверка микробус „Ситроен” и лек автомобил „Пежо” в землището на село Лозенградци, община Кирково. В микробуса са установени 11 лица, граждани на Ирак. В тях са открити документи, издадени от гръцките власти. В ГПУ-Момчилград са задържани иракчаните, шофьорът на микробуса и двама мъже, пътуващи с пежото, които са съпричастни към случая.
Както вече 24rodopi.com писа, Районният съд в Момчилград осъди 3-мата пълнолетни иракчани на 3 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева на човек. Всички са от град Синджар.
Групата от 11 иракчани бе предадена на специализирания дом за временно настаняване на чужденци на дирекция „Миграция” в Любимец.
На тримата български граждани са повдигнати обвинения за каналджийство по чл.280 от НК. Вчера е приложена спогодбата между България и Гърция за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица и иракчаните са предадени на гръцките власти на ГКПП Орменион.
24rodopi.com
На снимката: Някои от задържаните край Маказа иракчани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap