В Крумовград събраха 2 680 лева за деца с увреждания и запалиха елхата

В Крумовград грейна коледната елха. Събитието бе съпътствано от коледен благотворителен базар в подкрепа на децата с увреждания в общината, организиран от Общинската организация на БЧК, Община Крумовград, НЧ „Христо Ботев 1914″ и СУ „В.Левски”. С голям ентусиазъм в приготвянето на сурвачки, картички, коледна украса, накити и кулинарни вкусотии се включиха деца и възрастни, представители на детски и учебни заведения, извънучилищни звена, пенсионерски и обществени организации.

img_0098

Събраната сума бе 2680 лв. Благотворителната акция ще продължи до 16 декември, когато на общоградски коледен концерт ще бъде организирана кулинарна изложба в подкрепа на каузата, а дотогава пакетирани трайни хранителни продукти  ще се събират в НЧ „Христо Ботев 1914″.

Преди да заблести коледното дърво, младите таланти на Крумовград  посрещнаха Дядо Коледа, рецитираха, пяха и танцуваха.img_0080

След което добрият старец, заедно с кмета на общината Себихан Мехмед и зам.кмета с ресор „Образование, култура, здравеопазване и социални дейности” Неждие Акиф, запалиха светлините на „дървото на надеждата” и пожелаха на крумовградчани да посрещнат Коледа в топлина и светлина и всеки да получи подаръка, който е мечтал.

img_0065

Себихан Мехмед пожела на всички Новата година бъде добра, благословена, спокойна  и пълна със здраве и успехи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *