В Крумовград честваха 9-ти май

С поклонение и минута мълчание в знак на почит към загиналите наши сънародници във Втората световна война, в Крумовград бе отбелязана 75-та годишнината от края на войната в Европа.

Кметът на общината Себихан Мехмед, нейните заместници инж. Абидин Хаджимехмед и Неждие Акиф, и група младежи от общината, положиха венци пред паметната плоча на загиналия на фронта в Унгария крумовградчанин подпоручик Емил Колев Харалампиев и пред паметника на загиналите войни през 1913 г. в двора на бившето военно поделение.

Кметът на общината посети в дома му единствения жив участник във войната, Юсеин Мехмед Мемиш от с. М. Девесил. Г-жа Мехмед отправи топли думи на благодарност към ветерана за това, че е оставил частица от младостта си, но изпълнил с чест патриотичния си дълг, като му връчи парична награда с пожелания за спокойни старини, здраве и дълголетие.


Кметът, нейните заместници и кметовете на селата Девисилово, Малък и Голям Девисил и Девисилица положиха венец пред паметника, издигнат в местността „Паметника“ в чест на загиналите от района участници във войната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap