В Крумовград ще има обществен транспорт

На обществен транспорт ще се радват жителите на Крумовград и близките села, каза за БТА кметът Себихан Мехмед.

Тя обясни, че дружеството вече е учредено, избран е и управител, като предстоят процедури за избор и доставка на превозните средства.

Въвеждането на градски транспорт от типа маршрутки е идея на общината от 2007 г., по желание на граждани, но поради липса на интерес от транспортните фирми, в годините не е осъществена. Проектът е бил подкрепен през 2021г. от “Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград”, чрез създадено общинско дружество.

“Ние имаме нужда от този транспорт, тъй като хората, които живеят в града и близките населени места, които ще обхванем, са близо една трета от населението на общината.”, коментира заместник кметът инж. Абидин Хаджимехмед.

Намерението е т.нар. маршрутки да осъществяват както обществения превоз на пътници, така и случаен превоз на групи от хора, по определени дестинации. В администрацията вече има изготвено маршрутно разписание, като идеята е в пиковите часове на денонощието обществения превоз да минава по-често. Ще бъдат закупени 3 микробуса, които ще осъществяват тази дейност.

Очакванията на общинското ръководство са след първата половина на настоящата година обществения транспорт да стане факт, като преди това наличното маршрутно разписание да бъде утвърдено или изменено с решение на Общински съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap