В Пашинци бият тревога: Г-н Чанев, върху кал и локви полагат асфалт!

Така ли се усвояват четвърт милион лева? Полагат нов асфалт върху кал и локви. Защо старият асфалт не е изчистен? Преди полагането на новия слой не се ли правят и други операции? Не сме пътни строители, но сме виждали как се правят тези неща“, алармират в писмо жители на село Пашинци.

„Така направен пътят означава само едно – догодина пак ще трябва да се отпускат пари за ремонт. Има и още нещо – в никакъв случай полагането на асфалт като в час по трудово обучение не означава, че този път струва 234 000 лева. Я има, я няма 100 000 лева да похарчат, останалите над 130 000 лв – “лапнати”. Колко слоя са икономисани?

Призоваваме медията да публикува сигнала ни, но и да го предаде на областния управител Никола Чанев. Нека той “отвори” очите на Областното пътно управление, за да се извършва постоянен контрол как се харчат парите на данъкоплатците. Това кражба на държавни средства ли е или просто така си работят хората?“, отбелязват още жителите на село Пашинци в писмото, което поместваме с незначителни съкращения и корекции.

Поместваме и част от снимките им, които са направени на 9 декември – неделя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *