В средата на март в Кърджали отново стартира офроуд сезона

От 15-и до 17-и март в Кърджали ще се проведе шестото издание на офроуд надпреварата в нашия град. С него ще бъде открит и сезонът в България. До този момент в състезанието са взели участие над 1300 участници от осем държави, а за това издание заявките са вече на над 100 екипажа.

В трите последователни дни ще бъдат проведени четири състезания едновременно – джипове, АТВ и бъги. Всички те са първи кръг от Националните Шампионати на България и Балканската Офроуд Купа 2019.  Предвидено е състезателите от всички категории да изминат над 300 километра състезателни трасета. Голямата атракция обаче ще бъдат затворените кръгове до водното огледало в центъра на града. Разликата от досегашните издания ще бъде в това, че тази година няма да има мотоциклети, тъй като шампионатът за тях вече е с друг промоутър и ще се проведе в Кирково.

Тази година голям интерес е интереса при джиповете.Увеличава се и броят на чуждестранните екипажи. Включват се нови, мощни машини. Очакват се прототипи от тръбни конструкции, от скъпи возила, произведени в Америка и на цени между 200 и 300 хиляди долари.

Очаква се в надпреварата да се включат машини от Турция, Гърция, Румъния, Македония и Сърбия. Интересно е също, че има нова категория при стандартните автомобили, в която се допускат модифицирани стандартни автомобили – такива със сменени по-мощни двигатели, с подменени турбини и др.

Благодарение на общината и специално на инж. Хасан Азис, който е най-твърдия стожер това състезание да се случи. Надяваме се тази година да има хубаво време на затворено трасе. На 17 март сме до Водното огледало. Каня ви, няма да съжалявате, гледката както всяка година ще е невероятна, каза за Радио Кърждали организаторът на Офроуд феста Тодор Христов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *