ГЕРБ в Крумовград: Няма да подкрепим общински „Бюджет на застоя“

Общинските съветници от опозицията открояват проблеми със сметопочистването, лошото състояние на пътищата, недобрата градска и селска среда

Общинските съветници от ПП ГЕРБ Крумовград няма да подкрепят внесения за одобрение проектобюджет на община Крумовград за 2020 година, защото е „Бюджет на застоя“ или „Още от същото“, се казва в разпространено прессъобщение на партията.

В него четем:

„За нас бюджет „за всекиго по-малко“ не обслужва населението, а представлява закърпване на парче. Иначе казано „временно успокоение на съвестта на властимащите“ за сметка на задълбочаващите се проблеми със:

  • Сметопочистването
  • Лошото състояние на общинската пътна мрежа – практиката масово бетониране преди избори и замазване на очите след избори е доказано неработеща тактика;
  • Лошата образователна инфраструктура в училищата извън общинския център, които се отопляват с твърдо гориво. От години функция „Образование“ разчита само на държавна помощ;

Нерационалното управление на общинските селскостопански земи – ниви, които за цялата община са общо 56 153 декара. Начинът на тяхното отдаване е по системата Бонус – Малус, според резултат на изборите, от което общинската хазна губи приходи.

  • Недобрата градска и селска среда и т.н.

За поредна година средствата за дейностите в културния и спортен календар са постоянна величина. Общината не разполага и с нужната специализирана погребална техника. Въпреки предложението на ГЕРБ през годините в тази посока нищо не се предприема, а в бюджета са заделени едва 2 хил.лв. за тази дейност, които според нас са крайно недостатъчни.

В раздела за капиталовите разходи 43% от заложените разходи са от преходния остатък от 2019 година. Някои от обектите се влачат в списъка по 2 години, а контролът по тяхното изпълнение е нулев“, завършва съобщението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *