Глобените в Турция водачи на МПС с БГ регистрация ще плащат на границата…

Ако имате наложена глоба като административно нарушение в Турция, трябва да я платите на връщане на граничния пункт. В противен случай няма да ви бъде позволено да продължите с автомобила си напред към България.

Глобените в Турция водачи на МПС с българска регистрация досега минаваха границата без проблем, но това вече е история.

Административните глоби на превозни средства с чуждестранна регистрация, ще бъдат изплащани на ГКПП-тата, съобщават турските медии.

Наредбата за събиране на административни глоби, издадени на чуждестранни превозни средства влезе в сила, след като беше публикувана в „ресми газете“ (Държавен вестник).

Шофьорите, които напускаха страната през граничния пропускателен пункт „Капъкуле”, приветстваха наредбата за административните глоби, посочват медиите.

„Прилагането на тази наредба трябвало да се случи даже по-рано. Независимо от националността, всеки шофьор, който е получил глоба, трябва да си я изплати“, твърди турският водач Хасан Али, който бил интервюиран малко преди да влезе на ГКПП „Капитан Андреево“.

„Щом си глобен, ще си плащаш. Няма значение дали си българин или турчин. Ако си пристъпил закона, трябва да си платиш. Във всяка държава е така. Намирам тази наредба за много положителна”, казва Хасан Али.

Пътуващият за България Бюлент Гюзел споделя, че законите във всички държави са подобни и намира тази наредба за положителна. Гюзел, който казва, че турските граждани, които са нарушили закона в България или други държави си плащат глобите, добавя: „Както ние си плащаме на минутата глобите, които сме получили в чужбина, така и чуждестранните граждани трябва да уважават нашите закони.”

Ако в системата се появи информация за несъбрани административно-транспортни глоби по отношение на чуждестранните коли, които са дошли на граничните пунктове за напускане на страната, Министерството на митниците и търговията няма да позволи на тези автомобили да напуснат страната без заплащане на административните си глоби. Това е посочено в Наредбата.

Транспортните административни глоби, наложени на шофьорите и превозни средства с чужда регистрация, се изплащат на счетоводните звена, свързани с Министерството на финансите, и на клонове банките или пощите, упълномощени от счетоводните органи, данъчните служби и дирекция „Приходи”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap