Гърците засилват контрола на граничния пункт Маказа заради нелегалния внос на стоки от България

На митницата в Комотини ще бъдат назначени 10 нови служители

Гърция предприема мерки мерки за пресичане на нелегалния внос на стоки от България през натоварения пункт край Кирково. В тази връзка на работа в ГКПП „Маказа-Нимфея“ от гръцка страна ще бъдат назначени 10 нови служители, съобщава излизащият в Комотини вестник „О хронос“, цитиран от 24rodopi.com.

В доклад на област Източна Македония и Тракия за свършеното през изминалата година е посочено, че първите стъпки в тази насока са направени през 2018 г. Тогава са проведени две срещи по проблема, който засяга предимно търговците в Комотини и района. След разискванията се стигнало до решението да се създаде модерна гранична станция на ГКПП „Маказа – Нифея“, за да се осъществява по-добър контрол.

По информация на 24rodopi.com, до момента проверките се извършваха от мобилни екипи на гръцките митници по пътя между границата и първия тунел на гръцка територия. До три месеца се очаква назначаването на десет допълнителни служители на митницата в Комотини, които да осъществяват по-ефективен контрол на вноса в Гърция, отбелязва медията.

Очаква се с новите мерки да бъдат ударени хората, които прекарват през границата нелегално цигари, алкохол и гориво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *