Девети ден няма и следа от Идриз… (темите в „Родопи voice“)

Девети ден няма и следа от 19-годишния Идриз Фариз, а негови снимки вече са разлепени по стълбове и дървета в паркове и по улици в Кърджали. Близките му са раздали фотоси и на таксиметрови и шофьори от градския транспорт.
Момчето е в неизвестност от миналата сряда. Последно Идриз е бил видян от сестра му пред магазин „Лидъл” в областния град.
„Беше около 17.20 часа. Повиках го, но той дори не ме забеляза. Беше забързан, умислен и продължи нанякъде. Всеки ден идваше в Кърджали, отбиваше се у дома, за да му дам пари. Затова и не ми направи впечатление, че нещо не е наред. Предположих, че дори бърза за автобуса. Дори и да го изпусне, ще дойде вкъщи, за да го закараме до село Севдалина със съпруга ми”, разказа сестрата на тийнейджъра, Дурджан Ахмед. Тревогата за семейството на Идриз започва на следващия ден, когато момчето отново не се прибира у дома, а телефонът му е изключен. „Позвъни майка ми и ми каза, че не се е прибрал и в четвъртък. Каза още, че когато е тръгнал в сряда за Кърджали, в него е нямало пари. Предположихме, че някой го е докарал с кола, както се е случвало и друг път. В него е носил само лични документи. Подадохме сигнал в полицията и Идриз бе обявен за общодържавно издирване. Притеснени сме много. Искаме просто да знаем, че е добре”, каза през сълзи пред 24rodopi.com сестрата на 19-годишното момче.
Идриз живее заедно с майка си и по-малките си братче и сестриче в Севдалина. 29-годишната му сестра Дурджан е омъжена в Кърджали. Другите им двама братя са на гурбет зад граница. Единият от тях вече се е прибрал от Германия заради по-малкото си братче.
Идриз е завършил Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Кърджали. Негови бивши съученици са съобщили на сестра му, че са го видели в парк „Простор”, но не си спомнят дали е било преди изчезването му.
„Той е тих и много кротък, почти не общува с други хора. Когато идва в Кърджали обикновено се разхожда в града или пие кафе в някое заведение. Винаги обаче се прибираше”, посочи сестра му.
„Искам да отправя призив към всички, които са видели Идриз, да се свържат веднага с полицията”, заяви пред 24rodopi.com общинският съветник Ферди Мурад, който веднага е предложил съдействие на семейството на Идриз.
„Като нищо може да е бил подведен от хора, които търсят работници в земеделието в Гърция и вече да е там. Имахме подобни случаи с местни жители, които бяха подведени от уреждащи работа в Гърция хора от Кърджали. Заминаха с обещание за едни пари, а после на място им вземат личните карти и ги карат да работят за много часове и съвсем малко заплащане”, разказаха жители на Скална глава, в чиято администрация е попадало доскоро и село Севдалина.
Темите в новия брой на “Родопи voice”:
Семейството: Молим всички за помощ!
Девети ден няма и следа от Идриз, последно е видян „забързан и умислен”
Носил стока на ръце до дома си, получил сърдечен пристъп
Селянин съди кмет за 50 бона заради 50 метра кален път
Кметът на община Нестос  Вангелис Цобанопулос пред „Родопи voice“:
Ваши бизнесмени инвестират в Керамоти, вдигат стандарта в градчето
„Мис Родопи 2016″ пред „Родопи voice”:
Хората тук са добронамерени, карат те да се чувстваш като у дома си
Лихвари извън и в закона и литературни убийства с брадви
Гладът не знае ЕГН
Лична карта в залог за яйца, мутри и заплахи за сметка от 40 лева
Мечти в лихвени проценти
Кредитите за бедняка или да удариш дъното заради нова печка
Олимпийско сребро и 120 000 лева за Милка Манева
318 с присъди след 300 дела, 160 родопчани влязоха в затвора за година
Правителството отпусна 1,4 млн.лв. на 4 родопски общини
Решено! Смолян чисти дълговете от времето на Янкова със заем от 10 млн.лв.
Пловдивчанин се опита да бутне рушвет на път към „Маказа”
20 лева за почерпка на полицаи – 100 часа труд в полза на обществото

И… Крадецът от “Джебел 96” отново се появи!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *