Детските градини в Крумовград отново отвориха врати в Деня на детето

Седем от общо осем детски градини на територията на община Крумовград отварят врати за своите възпитаници  в Деня на детето – 1 юни.

Създадена е организация за работа в детските заведения при стриктно спазване на указанията от Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и другите държавни институции. Персоналът във всички детски градини е изследван за коронавирус, като резултатите на всички работещи в детските заведения са отрицателни.


По-голямата част от престоя си в детските заведения децата ще прекарват навън, стига метеорологичните условя да го позволяват.

За децата от детска градина „Митко Палаузов“ в Крумовград завръщането в детското заведение в празничния 1 юни, макар и в условия на пандемия, е съпътствано с приятна изненада – пъстър и атрактивен, обновен двор с пясъчници, нови люлки, пързалки и занимателни съоръжения, съобразени с всички изисквания за безопасност, като за целта е положена и ударопоглъщаща настилка. Беседки, тип индиански колибки, магазин и къщички за тематични игри ще предразполагат най-малките възпитаници на детското заведение за  почивка и тихи игри на открито. За по-големите деца са изградени игрища за футбол, волейбол и баскетбол. Ремонтът и новите съоръжения на двора на детското заведение са реализирани по проект на община Крумовград, финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Кметът на общината Себихан Мехмед поздравява с празника всички деца, като им пожелава много здраве, безгрижно детство, сбъднати мечти и желания! Нека вярват в чудесата и доброто, а усмивките да озаряват детските лица!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link