Деца събраха 1500 лева в помощ на най-малкия пациент с диабет в Кърджали – 6-годишния Мартин (снимки)

Благотворителен детски празник „Моето семейство” събра стотици кърджалийци в парк ”Арпезос-Север”. Алеите на новия парк бяха изпълнени с деца, родители, баби и дядовци. Всички средства ще бъдат предоставени за закупуване на инсулинова помпа за най-малкото дете от Кърджали, страдащо от диабет 6- годишния Мартин.

На сцената пяха и танцуваха възпитаниците на детските школи при Обединен детски комплекс-Детска вокална група „До, Ре, Ми“, малките танцьори от школата по спортни и модерни танци, включиха се и момчетата и момичетата към клуба по карате.Сред малчуганите бе и техният верен приятел клоунът Роко Коко. Всички присъстващи можеха да разгледат и фотоизложба с творбите на младите фотографи участвали в националния конкурс по фотография „Светът на семейството“.
Ден преди празника в ОДК се проведе благотворителна разпродажба на детски рисунки и стъклопис на Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова. Участваха 20 рисунки и 7 стъклописа. Откупени са 15 рисунки на стойност 1 500 лв. от кмета на общината Хасан Азис, от народния представител Цвета Караянчева, от областния управите Илия Илиев и други.
Празникът ”Моето семейство” в Кърджали се проведе по случай Международния ден на семейството.
В Кърджали 9 са децата с диабет, които са се свързали с Асоциация „Докосни дъгата“. До две седмици и 12–годишно дете от Крумовград също ще получи инсулинова помпа.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *