ДОСТ пита: Възможно ли е медийно да се присвои събитие?

В редакцията се получи писмо от политическа партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“ (ДОСТ) по повод публикацията ни „Кметове и депутати от ДПС уважиха традиционния събор в крумовградското село Бук“.
Публикуваме правото им на отговор:
Възможно ли е медийно да се присвои събитие?
Напълно е възможно. Ето как. Едно от традиционните землячески срещи в село Бук, община Крумовград, бе представено по елегантно разкрасен начин в медиите. Там се цитира пресцентър на определена партия и от новината става ясно, че събитието на годината е организирано от въпросната партия, а за гости се споменават основните лица на събитието, сякаш са просто плънка в тортата! Партия ДОСТ интелигентно е забравена. Само, че гостите не само не си размениха нито една дума с представителите на ДПС, те дори не им намигнаха!
Кои са те?
Кметът на най-големия район в Голяма община Бурса Мустафа Дюндар, кмет на община Османгази, чиито предци са впрочем родом от въпросното село, кметът на Община Мустафа Кемал паша Сади Куртулан, който е плевенчанин и кметът на община Инегьол Алинур Акташ уважиха събитието, но по покана на Сдружението за култура и солидарност на кошукаваклииите в град Бурса, Турция. След появата на новината, самите организатори останаха разочаровани от грозния опит за използване на тяхното събитие за политически цели и дивиденти от страна на ДПС.
Какво всъщност се случи?
Вечерта преди събитието в чест на гостите временно изпълняващият длъжността „Председател“ на Областния съвет на ПП „ДОСТ“ – Кърджали Бахри Юмер, даде вечеря в град Момчилград.
В деня на събитието гостите посетиха новооткрития офис на ДОСТ в град Крумовград и пожелаха успех на тамошната структура и дори си направиха снимка за спомен. После се включиха в големия мевлид, „Уесилетун – Неджат” (Посредничество към спасението), който се чете в селската джамия в Бук. След мевлида всички миряни заедно се помолиха за дъжд. През цялото време с гостите бяха Бахри Юмер, председател ВрИД ОбЛС на ПП „ДОСТ“ – Кърджали и кмет на Община Джебел, Шабанали Ахмед, зам.-председател на ДОСТ и народен представител от Кърджали, Мехмед Ходжа, зам.-председател на ДОСТ. От ДеПеСарите нямаше и помен! Освен това, гост на събитието бяха мюфтията на Комотини Ибрахим Шериф и мюфтиите на Кърджали, Хасково и Пловдив – Бейхан Мехмед, Басри Еминефенди и Танер Вели.
Толкова много неща могат да се изпишат, но уважаеми нам политически опоненти, на лъжата краката са къси и винаги има злощастието да се появява когато най-малко я очакваш. Особено ако е въоръжена с арсенал от доказателства.

С уважение,
Временно изпълняващ длъжността „Председател“ на Областен съвет на ДОСТ – Кърджали
7.09.2016 год.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *