Дънди подкрепи с булдозер и дрон огнеборците при гасенето на големия пожар в Кирковско

Инж. Любомир Хайнов, генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“, посети района на големия пожар близо до българо-гръцката граница.

Там от понеделник работи булдозер, предоставен от златодобивната компания.

Ръководството на област Кърджали се обърна към нас за помощ и ние веднага се отзовахме като предоставихме булдозер. Машината е на разпореждане на Областния кризисен щаб, разположен в село Чакаларово, и изпълнява мероприятия по прокарване на просеки и пътища, обясни за „Нов живот“ инж. Хайнов.

Булдозерът е закупен през 2017 година за нуждите на „Дънди“, но се оказа, че върши много добра работа и на труднодостъпния терен, където се разрази пожарът преди девет дни. Греблото на машината е широко 4 м, и може да прокарва достатъчно широк път, по който да преминават автомобилите на пожарната.

Заедно с булдозера от Крумовград са изпратени опитният оператор Минчо Тенев и ръководителят на екипа Жельо Желев, който е началник на рудник „Ада тепе“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С наш дрон вчера заснехме два видео клипа, които показват мащаба на бедствието. Предоставихме ги на Щаба. Те дават по-ясна представа за мащаба на бедствието и със сигурност са от полза на специалистите от службите, ангажирани с гасенето, добави инж. Любомир Хайнов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *