„Дънди Прешъс Металс“ Крумовград произведе 949 тона златен концентрат

Директно в предприятието са наети 243 души, разчита и на 138 индиректно заети

През изминалото тримесечие най-голямото събитие за нашето предприятие беше откриването и пускането в производство на производствените мощности на рудник Ада тепе, включващи добивната част на рудника, интегрираното съоръжение за депониране на минни отпадъци, обогатителната фабрика, ремонтните цехове, табана за руда и други по-малки дейности и цехове, каза на среща с журналисти в Кърджали изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград” д-р инж. Илия Гърков.

Събитието беше свързано с отчитане на някои събития. Най-важното за нас беше, че хората които започнаха работа в предприятието, хората които бяха обучени постигнаха тези неща, които трябваше да постигнат. Основната част са местни хора, което показва и доказва, че когато се отдели достатъчно време за обучение и подготовка и когато се подбират мотивирани хора те постигат резултати, уточни той.

На Рудник Ада тепе край Крумовград са добити 158 413 тона руда, от които са преработени 154 356 тона. От стартирането на предприятието до сега произведени са 949 тона златен концентрат, това съобщи директорът по производството в „Дънди Прешъс Металс Крумовград” инж. Любо Хайнов.

В „Дънди Прешъс Металс” директно са наети 243 души, от които 42 са жени, които работят в администрацията, производството и поддръжката. Само 11 човека не са от община Крумовград, останалите са местни от града и околните села.

Освен това са ангажирани 138 подизпълнители от региона, с което се подпомага местната икономика.

Фирмата е наела 19 жилища, като средната наемна цена е 520 лева. Предприятието работи за подобряване на условията в местната болница, направило е доста дарения за отделения и саниране на сградата. Подпомага и активно се включва в местния спорт.

Реализирани са няколко инициативи  „Да работим  заедно”. Всички са преминали това обучение – от директорите до операторите във фабриката. На 30 септември е завършила стажантската програма за студентите ,  наети са петима от стажантите, които са се представили много добре. Колективният трудов договор между ръководството и представители на синдикалните организации е подписан на 9 октомври. От предприятието са поздравили децата за първия учебен ден и им са подарили играта „Археолози срещу иманяри”, стана ясно на пресконференцията.

Валери КОВАЧЕВ

Снимки: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap