Дяволският мост и Орловите скали бяха заснети с дрон от известен фотограф

Снимки на Дяволския мост, Орловите скали край Ардино и отдалечено рушащо се село близо до Кърджали влязоха в колекция от фотоси, направени от новозеландския фотограф Амос Чапъл.

„От естествената красота на плажовете на Черно море до разпадащите се реликви на комунизма и с всичко между тях – включително доказателства за древни цивилизации – в България има всичко“, казва известният фотограф пред Дейли Мейл.
Амос Чапъл умело е опитал да разкрие най-необичайните гледки от нашата страна по време на неотдавнашно осемдневно пътуване.
Има всичко – от рибарски селища с „вампирски гробове“ до крепости, сгушени в скалите от времената, когато римляните са управлявали района. Има и грандиозни статуи, включително „Забравеният комунист“ – който отговаря на името си, лицето му е закрито от обрасла растителност – което е намигване към предишната епоха на съветско господство. Освен руснаците и римляните, България е родина на тракийските племена – приятелите на троянците, оттук са минали и османците – всички те са оставили незаличимия си отпечатък върху пейзажа.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *