"Дясната ръка" на Фетхуллах Гюлен успял да избяга в България, два месеца живял в селска къща до границата ни (снимки)

Един от най-важните хора на сочения за организатор на опита за преврат в Турция Фетхуллах Гюлен – Адил Йоксюз, вероятно се укрива в България, разкриха пред 24rodopi.com одрински журналисти. Те се позовават на източници от жандармерията.
Беглецът разполага с особено важна информация за подготовката на неуспешния метеж в нощта на 15 срещу 16 юли. Знаел в детайли как ще протече въздушната операция, защото бил посочен от Фетхуллах Гюлен за “командир на въздушните сили”.
Заемащият ръководна длъжност в организацията ФЕТО Адил Йоксюз се укривал в селска къща край селцето Чешмекьой, вилает Къркларели, на около 10 км от българо-турската граница.
Човекът на Гюлен бил арестуван на 17 юли, но после бил освободен, след което напуснал Анкара. Обявен бил повторно за издирване. Наричан е “дясната ръка на Гюлен”.
Бил приютен от фермери, които били финансирани от FETO, и чиято задача била да изведат важния активист на организацията извън граница.
Днес турската полиция разпространи снимки от леговището на Адил Йоксюз. Предлогата се, че той е успял да избяга в България или Гърция.
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *