Европейски бизнес награди: Дънди с отличие „Работодател на годината“ заради приоритет №1-гарантиране здравето на работниците

С двете си дружества в България-Челопеч и Крумовград „Дънди Прешъс Металс” бе избрана за една от десетте компании „Работодател на годината”, които успяха да  достигнат до финалния етап на конкурса Европейски бизнес награди за 2015/2016.

Наградата за „Работодател на годината” се присъжда на организации, които най-добре могат да демонстрират „Изключително перспективни програми за обучение и проследяване на напредъка, както и възможности за кариерно развитие. Работодателите, признати в тази категория, имат способността да вдъхновяват и мотивират персонала си чрез осигуряване на по-широк избор от възможности за кариера, имат работещи схеми предоставящи равни възможности и разбиране на важността на баланса между работата и личния живот.
Журито оценяваше кандидатите по качеството на ръководене и управление на компаниите, прилагайки стратегия, основана на ценности и предоставяща равни възможности за всички служители да могат да развият своя потенциал в една мотивираща и подкрепяща работна среда.
Останалите категории отразяваха постижения в дейности, като обслужване на клиенти, растеж и предприемачество.
ДПМ бе отличена за политиките и ценностите си и за това, че в продължение на 11 години компанията прави сериозни инвестиции, чиито приоритети акцентират върху здравето и безопасността на служителите. 

„Изключително много се радваме, че ангажираността ни с безопасността на работното място бе оценена на Европейските бизнес награди”, заяви Рик Хаус, президент и главен изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс”. “Нашите служители са най-важният ни актив и гарантирането на тяхното здраве и безопасност е най-важната ни основна ценност“, посочи той.

„Дънди Прешъс Металс” бе единствената минна компания с награда в категория  „Работодател на годината” в конкурс, който обхваща всички основни търговски сектори в Европа.
Илия Гърков, вицепрезидент и генерален мениджър за България, заяви, че наградата се споделя с всеки един служител на българските дружества на ДПМ.  “Гордеем се с нашите служители, които са отдадени и посветени на работата си и които изцяло споделят корпоративните ни ценности и философия – Успяваме, защото ни е грижа”, отбеляза Гърков.
Конкурсът за Европейски бизнес награди е открит през 2007 г. и привлича хиляди участници от цяла Европа. В тазгодишната надпревара участваха представители от над 33 държави.
На снимката: Гергана Янакиева (първата вляво) е директор „Човешки ресурси и администрация”, заедно с останалите наградени в конкурса
24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *