Емилия Стоянова стана за втори път Световен шампион по канадска борба за хора с увреждания

Ардинчанката Емилия Стоянова спечели световните титли на лява и дясна ръка в категория над 70 кг. на 38-то Световно първенство по канадска борба за хора с увреждания в Благоевград. Във финалната среща в дивизия „Хора със зрителни увреждания” Емилия Стоянова надигра състезателката от националния тим Маргарита Иванова.
В тазгодишната надпревара на турнира участваха над 1300 състезатели от 52 държави.
„След три години отново съм световен шампион. Чувството е неописуемо. Въпреки, че напредвам с възрастта си се чувствам в отлична форма. Желанието ми е един ден да стана и олимпийска шампионка”, заяви състезателят и председател на Спортно- туристически клуб за хора със сензорни увреждания (СТКХСУ) „Родопи“ в Кърджали.
За първи път на световното първенство в Благоевград участва и дъщерята на Емилия Стоянова – Светла. Тя взе участие в надпреварата при юношите до 18 години и се класира на четвърто място.
„Останах леко разочарована, тъй като не успях да вляза в челната тройка. Имам пропуски при игра на каишка и това ми изигра лоша шега. В бъдеще ще засиля тренировките и вярвам,че в следващото световно първенство ще бъда в много добра форма и ще покажа класа в играта си”, заяви младата спортистка.
Председателят на (СТКХСУ) „Родопи“ Емилия Стоянова съобщи още, че е доволна от представянето на нейните спортисти. Бранислав Петков от Ардино в дивизия „Хора със зрителни увреждания” се е класирал на трето място на лява ръка в категория до 80 кг., а крумовградчанинът Метин Дикмеосман е спечелил сребърен медал на лява ръка в категория до 100 кг. и бронзов на дясна. Алпай Ибрям от Черноочене в дивизия „Хора с увредени крайници” е останал извън класацията.
Гюнер Шюкри

24rodopi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *