Епидемията отложи идеята за състезания по детски футбол на обновения стадион в Крумовград

Хубавият обновен  стадион на Крумовград в момента се използва много малко, поради епидемията. „Бяхме предвидили да направим състезания за детски футбол, мислехме го, но преди. Ковида обърка всичко”, каза кмета Себихан Мехмед.

„Имаме човек, който да се занимава с това, имаме деца, които да се състезават. Имахме един отбор, Отбор на надеждата го бяхме кръстили, но проблемът е, че не можем да тръгнем напред”.

В Крумовград не само малките, но се съревновават и юноши на 16-18 години. Децата са запалени и едно футболно първенство за детски отбори от областта щеше да е много добре посрещнато от хората в общината, по думите на Себихан Мехмед. Има и публика, защото всички отиват да гледат – баби и дядовци, родители, приятели и съученици.

Миналлата година тук се състояха Ученическите областни игри по футбол за групите от 8 до 12 клас, с 8 отбора от всички общини. Тази година, обаче, това не можа да се случи.

Засега са отменени всички масови събирания на открито в общината. Селищните празници и всички празници, които също са били  насрочени за края на август в Крумовград, тази година няма да се състоят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *