Ердоган нападна Имамоглу, свързвайки го с FETO

Реджеп Ердоган: Готови ли сме да ударим един “османлийски токат” на онези, които копнеят за реванш на 1453-та?

Турският президент Ердоган обвини кандидата на Републиканската народна партия (СНР) за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу в подкрепа на терористичната организация ФЕТО. До повторния вот за кмет на мегаполиса остават само 4 дни. Кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието (АКР) е бившият министър-председател Бинали Йълдъръм.
Реджеп Тайип Ердоган наруши безпристрастността си и се включи в предизборната надпревара с тежки квалификации. Това стана не на импровизиран митинг, а съвсем спонтанно, на церемония по откриване на нова придобивка в истанбулския квартал „Султан Гази“. Ердоган упрекна опозиционния кандидат за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу за отправени обиди към областния управител на Орду. “Един такъв човек (визира Имамоглу – б. р.) докато не се извини на народа ни, начело с областния управител на Орду, не само, че не е достоен за подобна кандидатура, но не може да заеме такъв пост”, заяви Ердоган и допълни: “В предизборен период сме. Естествено, областният управител няма да остави така нещата и ще потърси правата си за нанесена обида, но ние го помолихме да изчака да минат изборите. Не може да позволим на едно озверяло малцинство да разруши тъканта на този град. Опонентът на Бинали Йълдъръм има коментари в туитър, свързани с 15 юли (15 юли 2016г, нощта на опита за преврат в Турция – б. р.), от които става видно, че подкрепя ФЕТО (организацията на сочения от Анкара за организатор на опита за преврат Фетхуллах Гюлен – б. р.). Всичко го има на записите. Готови ли сме да ударим един “османлийски токат” на онези, които копнеят за реванш на 1453-та? (29 май 1453 година Константинопол, който дотогава е под властта на Византия, е превзет от османските войски – б. р.)“.
Същевременно кандидатът на управляващата партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм обвини опонента си Имамоглу в нерегламентирана предварителна тайна среща на четири очи с модератора на проведения в неделя тричасов дебат между двамата кандидати Исмаил Кючюккая.
Припомняме, че според последните социологически проучвания Имамоглу ще спечели изборите с 52,3 % от гласовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap